Понедельник, 20.05.2024, 19:36
TECH-INFORM
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Категории раздела
Трансграничное сотрудничество и еврорегионы [100]
Трансфер технологий [25]
Кластерные инициативы [15]
Венчурное финансирование [26]
Новости R&D [53]
Сланцевый газ [11]
Трансграничный туризм [7]
Информационное общество [50]
3D printing [1]
Инновационная инфраструктура [20]
Источники света [3]
Краудфандинг [1]
Форма входа
Наш опрос
Вас интересуют вопросы трасфера технологий?
Всего ответов: 21
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Украинская Баннерная Сеть

Главная » 2012 » Май » 24 » Ужгородські школярі відзначили День Європи
20:47
Ужгородські школярі відзначили День Європи

Враховуючи стратегічний курс на європейську інтеграцію, уже в 10 раз в Україні відзначатиметься День Європи. Йому передують численні заходи в навчальних закладах, громадських організаціях, мистецьких та молодіжних колективах, які цими днями проводяться в нашій області.

Ось і у четвер, 17 травня, День Європи відбувся в ліцеї «Лідер» - ЗОШ №20 міста Ужгород.

До нього активно готувалися учні всіх класів - кожен вивчав історію та культуру однієї з країн Європи, їх символіку, писали про них реферати, збирали презентаційну літературу, готували танці та пісні їх народів, національні страви тощо. Все це тепер демонстрували на своєрідній виставці, влаштованій у фойє школи. Тут же проводилися дискусії про європейські цінності.

А в актовому залі учні старших класів зібралися на конференцію, присвячену Дню Європи, на яку запросили представників місцевих органів влади та інституцій транскордонного співробітництва, ровесників з інших шкіл обласного центру.

Вчителька правознавства Олена Воротенцева презентувала відеофільм «Відкриваємо Євросоюз», який знайомить учнів з символікою та основними принципами державного будівництва країн Європейського Союзу.

Про співробітництво Закарпатської області з регіонами країн Європи, про транскордонну співпрацю органів місцевого самоврядування присутнім розповів радник голови обласної ради Іван Діус. Своєрідним продовженням його виступу стала представлена заступником директора школи Ларисою Гричкою презентація міжнародного проекту «Дружба єднає кордони», в якому бере участь ліцей «Лідер» - ЗОШ №20 міста Ужгород, школа імені Я.А.Коменського з м.Міхаловце Кошицького самоврядного краю Словаччини та школа м. Шаторольоуйгей області.Боршод- Абауй-Земплен Угорщини.

І якщо ліцей «Лідер» - ЗОШ № 20 тільки робить перші кроки міжнародної співпраці, то педагогічний та учнівський колективи школи №5 уже набули певного досвіду, реалізуючи проект «Європейська школа обміну досвідом» за програмою транскордонної співпраці ЄС «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2007-2013». Як розповів присутнім координатор проекту-директор цієї школи Петро Кіндюх, учасники цього проекту - учні не тільки їхньої, а й інших шкіл міста - мають змогу вивчати англійську, словацьку та угорську мови, побувати у своїх ровесників (партнерів по проекту) з Словаччини, Угорщини та Румунії, відпочивати разом у літніх таборах. В ході реалізації проекту партнери одержали також змогу проводити відео конференції, семінари, встановити особисті контакти між учнями та педагогами шкіл-учасниць. Завтра школа також проводить різноманітні заходи, присвячені Дню Європи.

Його розповідь доповнили учні, які беруть участь у проекті, а також президент Міжнародної асоціації інституцій регіонального розвитку «МАІРР» Наталія Носа.

Отож школярі зробили ще один крок до пізнання європейських країн, до усвідомлення необхідності європейської інтеграції нашої держави.

Подібні заходи до Дні Європи проходять і в навчальних закладах інших міст і районів області.

Категория: Трансграничное сотрудничество и еврорегионы | Просмотров: 550 | Добавил: Egoriy | Теги: трансграничный, трансграничное сотрудничество, еврорегион, кластер, граница | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Поиск
Календарь
«  Май 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
---

Украинская Баннерная Сеть


Украинская Баннерная Сеть
--> --> --> -->
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Copyright MyCorp © 2024Создать бесплатный сайт с uCoz
    Яндекс.Метрика Счетчик тИЦ и PR